Project Beschrijving:

  • Ligging: Wilselsesteenweg 311 te Kessel-Lo
  • Opdrachtgever: Kris Florens & Monika Knobloch
  • Architect: Atelier Ensemble
  • Stabilieteitsingenieur: ing. Diederik Aerts
  • EPB-verslaggever: studiebureau Studique
  • Ventilatiedeskundige: n.v.t.
  • Aannemer(s): -
  • Status: IN UITVOERING

Project Beschrijving:

WONEN OP HET GELIJKVLOERS

Om helemaal in te spelen op de noden en wensen van de bouwheer, wordt het gelijkvloers uitgebreid met een eenvoudig volume. In dit nieuwe volume bevindt zich de nieuwe, ruime leefkeuken met zicht op de uitgestrekte tuin. De huidige keuken verdwijnt en maakt plaats voor een slaapkamer. Een tweede, kleine badkamer maakt het mogelijk om volledig op het gelijkvloers te kunnen wonen met het vooruitzicht de woning levenslang te kunnen bewonen.

De woonkamer bevindt zich in het midden van de woning en biedt een geborgen plek om ’s avonds languit te verpozen. Aan de voorzijde van de woning wordt een bureauruimte voorzien. Deze ruimte is bedoeld als kantoorruimte waar klanten overdag ontvangen kunnen worden. Een glazen deur verbindt het bureau met de woonkamer zodat er steeds een visuele connectie bestaat tussen de werkruimte en het familiale gebeuren in de woning.

Het nieuwe volume haakt in op de bestaande woning en springt t.o.v. de voorgevel naar achteren zodat er geen inkijk mogelijk is en de privacy van de bewoners behouden blijft. Hierdoor ontstaat een buitenruimte uit de wind en in de zon die ideaal gebruikt kan worden als zonneterras. Het nieuwe volume bestaat uit 1 bouwlaag met een plat dak. De architectuur van dit volume lijkt helemaal op te gaan in het bestaande volume zodat de woning als één geheel ervaren wordt.