Project Beschrijving:

  • Ligging: Dorpsstraat 55 te Assent
  • Opdrachtgever: Sandro Bertolazzi & Inne Aerts
  • Architect: Atelier Ensemble
  • Stabilieteitsingenieur: ing. Diederik Aerts
  • EPB-verslaggever: Studiebureau Studique
  • Ventilatiedeskundige: n.v.t.
  • Aannemer(s): n.v.t.
  • Status: IN UITVOERING

Project Beschrijving:

WONING VOOR ZELFBOUWERS

De verbouwing bestaat uit het grondig renoveren van het hoofdvolume en het afbreken van het schakelvolume met keuken en badkamer tussen het hoofdvolume en de achterliggende berging en garage. Tussen het hoofdvolume en de achterliggende berging en garage wordt een nieuw schakelvolume geplaatst met een nieuwe keuken, het hart van de woning waarrond alle andere functies worden geplaatst.

Het schakelvolume is een eenvoudig, rechthoekig volume met een luifel. Het volume is een houtskeletstructuur met een gevelafwerking in hout. Door de inplanting van het volume ontstaat een kleine patio aan de achterzijde van het perceel. Grote raampartijen aan zowel de tuinzijde als de patio-zijde zorgen voor voldoende lichtinval. Een bijkomende lichtkoepel doet de keuken helemaal baden in het licht.

Aangezien de opdrachtgever – zonder ervaring in de bouw! – de klus helemaal zelf klaart, is zowel het ontwerp als het volledige uitvoeringsdossier daarop afgestemd. Via een intense samenwerking wordt de opdrachtgever stap voor stap begeleid en ondersteund doorheen het bouwproces.