Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /customers/9/7/f/atelier-ensemble.be/httpd.www/wp-content/plugins/unyson/framework/extensions/builder/includes/option-types/builder/extends/class-fw-option-type-builder.php on line 353 NATUURLIJK BOKRIJK! NATUURLIJK BOKRIJK! – Atelier Ensemble Architects

Project Beschrijving:

    Warning: Use of undefined constant name - assumed 'name' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/7/f/atelier-ensemble.be/httpd.www/wp-content/plugins/et-portfolio/templates/single-portfolio.php on line 236
  • Ligging: Het Provinciaal Domein Bokrijk
  • Warning: Use of undefined constant name - assumed 'name' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/7/f/atelier-ensemble.be/httpd.www/wp-content/plugins/et-portfolio/templates/single-portfolio.php on line 236
  • Oppervlakte: 540 ha
  • Warning: Use of undefined constant name - assumed 'name' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/7/f/atelier-ensemble.be/httpd.www/wp-content/plugins/et-portfolio/templates/single-portfolio.php on line 236
  • Status: OPGELEVERD

Project Beschrijving:

NATUURLIJK BOKRIJK!

Atelier Ensemble Architects en BuroLandschap hebben de handen in mekaar geslagen voor de opmaak van het masterplan van het Provinciaal Domein Bokrijk.

Aanvankelijk bestond de opdracht erin een Masterplan Groen op te maken. Echter, na intense gesprekken met alle stakeholders en na een aantal workshops, kwam al snel naar voren dat het Provinciaal Domein Bokrijk een totaalvisie op lange termijn nodig had. Atelier Ensemble Architects en BuroLandschap hebben daarom een masterplan opgemaakt dat alle noden, wensen, eisen en verzuchtingen van alle stakeholders bundelt in een sterke en duidelijke visie die ver buiten de initiële projectdefinitie ligt. Atelier Ensemble Architects en BuroLandschap zijn dan ook trots een document en leidraad te mogen voorstellen die het Provinciaal Domein Bokrijk de komende jaren en decennia zal vormgeven.

Het masterplan vangt aan met een grondige lezing van het landschap, i.e. de ruimere omgeving van Bokrijk. Hieruit hebben wij kenmerkende elementen gehaald die de bouwstenen zijn voor de strategieën die wij hebben geformuleerd. In een laatste luik wordt er een totaalbeeld gegeven waarnaar Bokrijk kan evolueren.

Atelier Ensemble Architects heeft het theoretische gedeelte op zich genomen, m.n. de lezing van het landschap alsook het uitwerken van strategieën en concepten. BuroLandschap heeft deze theorie omgezet naar een haalbaar en uitgewerkt plan.

De intense en boeiende samenwerking tussen Atelier Ensemble Architects en BuroLandschap en de interactie met het Provinciaal Domein Bokrijk, is de grondslag van het masterplan.

“BuroLandschap en Atelier Ensemble Architects werden in 2017-2018 in Bokrijk aangesteld voor de opmaak van een Masterplan Groen. Dit was een unieke opdracht waar tot nog toe geen precedenten voor bestonden. Met een sterk enthousiasme en oog voor detail hebben ze de opdracht tot een goed einde gebracht, met een eindresultaat dat de verwachtingen oversteeg. De samenwerking verliep zeer vlot door middel van een goede communicatie. Ze waren steeds bereikbaar voor vragen en feedback en via regelmatige overlegmomenten werd heel duidelijk de stand van zaken gecommuniceerd.”

Het Domein Bokrijk vzw